Skip to content

Rešitve

KAKO VAM LAHKO POMAGAMO

Največji ponudnik prosojnih plastičnih materialov

V Termotomu lahko izbirate med najširšo ponudbo prosojnih polikarbonatnih kritin v Sloveniji. Ponudba je dopolnjena z vsem potrebnim pritrdilnim materialom. Svetujemo pri pravilni izbiri kritine, kot tudi izvedbe.

Svetloba je pomemben element bivanjskega prostora in prosojna polikarbonatna kritina omogoča visok delež svetlobne prepustnosti. Konstrukcijsko so sodobni nadstreški lahki, drzni in ravnih linij, kar pa zahteva lahko, fleksibilno in močno kritino.

Zamenjajte folijo svojih rastlinjakov in toplih gred za trajnostne večslojne polikarbonatne plošče.

Za prekritje toplih gred in rastlinjakov navadno uporabimo prozorne večslojne polikarbonatne plošče debeline 4 ali 4,5 mm. Pri večjih rastlinjakih tudi debelejše, in sicer 6, 8 ali 10 mm.

Nudimo razrez plošč na želeno dimenzijo. Za vse domače mojstre, ki se boste sami lotili izdelave tople grede in rastlinjaka, imamo v ponudbi tudi protiprašne trakove, ALU U profile ter ALU kotnike.

Predelne stene, ograje, vetrolovi

Iz prosojnih polikarbonatnih ali akrilnih plošč lahko izdelate svetlobno prepustno predelno steno v pisarni, stanovanju ali skladišču. Uporabite jih lahko tudi kot polnilo za ograjo na balkonu in stopnišču. 

Pestra izbira barv, struktur in debelin dopušča številne kombinacije. Takšne predelne stene ali ograje so lahke, zato zadostuje že vitka konstrukcija.

Za popestritev se lahko plošče tudi potiska s poljubnim motivom ali polepi z nalepko.

Protihrupne ograje

Protihrupne ograje so namenjene zmanjševanju hrupa, pa tudi širjenja smoga in prahu ob prometnih cestah. Poznamo več vrst protihrupnih ograj: aluminijaste, lesene, opečnate, betonske, prosojne iz umetnih materialov in druge. Prosojne / prozorne ograje vizualno ne zapirajo pogleda in ne dajejo občutka utesnjenosti. V Termotomu v ta namen nudimo polikarbonatno in akrilno steklo.

Prednosti uporabe akrilnih ali polikarbonatnih plošč za protihrupne ograje v primerjavi z bolj tradicionalnimi materiali, kot je na primer beton, so: nizka teža materiala in s tem možnost uporabe lažje konstrukcije, prosojnost, ki ne zastira pogleda, ter dolgotrajna uporaba zaradi odlične UV-zaščite.

Prosojne polikarbonatne fasade

Pri industrijskih ali poslovnih objektih lahko tradicionalne materiale za fasade zamenjamo za prosojne polikarbonatne fasadne sisteme, ki omogočajo prehod svetlobe v notranjost, s čimer se zmanjša poraba energije za ogrevanje in osvetljevanje.

Izdelava izdelka / polizdelka po naročilu

Iz akrilnega in polikarbonatnega stekla ter drugih plastičnih plošč vam lahko naredimo izdelek po meri. 

Naši strokovnjaki imajo dolgoletne izkušnje z rezanjem, krivljenjem, lepljenjem in oblikovanjem različnih plastičnih plošč.

Sodobni stroji (CNC, laser, polirka …) omogočajo izdelavo tako tako butičnih izdelkov kot tudi velikih serij. Mnogokrat nam podjetja zaupajo tudi izdelavo prototipov. Smo odzivni, strokovni in predani kakovosti. 

Svetlobne kupole ter svetlobni trakovi so namenjeni za osvetljevanje prostorov z dnevno svetlobo od zgoraj.

Lastna proizvodnja kupol omogoča manjše serije. Izdelamo lahko več kot 80 različnih dimenzij.
Svetlobne kupole imajo oznako CE ter so skladne s standardom SIST EN 1873.

Narejene so iz akrilnega ali polikarbonatnega stekla.

Posebne polikarbonatne in PVC plošče z antibakterijskim nanosom so namenjene za notranje obloge prostorov, kjer so zahtevani najvišji higienski standardi, kot na primer v bolnišnicah, prehrambeni industriji, laboratorijih, javnih toaletnih prostorih, slačilnicah, jedilnicah, šolah in vrtcih in podobno.


Strokovnjaki za prosojne polikarbonatne kritine in sisteme že več kot 30 let