Skip to content

Protihrupne ograje

Rešitev

Protihrupne ograje

Protihrupne ograje so namenjene zmanjševanju hrupa, pa tudi omejevanju širjenja smoga in prahu ob prometnih cestah. Poznamo več vrst protihrupnih ograj: aluminijaste, lesene, opečnate, betonske, prosojne iz umetnih materialov in druge. Prosojne/prozorne ograje vizualno ne zapirajo pogleda in ne dajejo občutka utesnjenosti. V Termotomu v ta namen nudimo polikarbonatno in akrilno steklo.

 
Akrilne plošče

Prednosti uporabe akrilnih plošč za protihrupne ograje v primerjavi z bolj tradicionalnimi materiali, kot je na primer beton, so: nizka teža materiala in s tem možnost uporabe lažje konstrukcije, prosojnost, ki ne zastira pogleda, ter dolgotrajna uporaba zaradi odlične UV-zaščite.

Debeline, primerne za tovrstno aplikacijo: 15, 20 in 25 mm.

Plošče lahko dobavimo v različnih prosojnih tonih: modrem, zelenem, rjavem in sivem. Za zaščito ptic pred zaletavanjem v steklo je mogoče tudi dotiskati vzorec.

Izvedba protihrupne ograje z akrilnimi ploščami s poliamidnimi vlakni v primeru nesreče prepreči, da bi se plošče razletele.

 
Polikarbonatno steklo

Prosojne protihrupne ograje iz polikarbonatnega stekla zagotavljajo jasen pogled in zvočno izolativnost do 33 dB.

Plošče so praktično nezlomljive in dobro UV-zaščitene, kar jim zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Poleg tega je polikarbonatno steklo samougasljivo, ogenj se po površini ne širi.

Material je možno hladno linijsko ukriviti pod določenim kotom, kar znižuje stroške obdelave. Brez skrbi ga lahko režemo, vrtamo in obrezujemo.

Debeline, primerne za protihrupne ograje: 8, 10, 12, 15 in 20 mm.