Skip to content

Polikarbonatne plošče za rastlinjake in tople grede

Rešitve

Polikarbonatne plošče za rastlinjake in tople grede

Predstavljajte si vrt, kjer vas vsak dan čaka sveža zelenjava. Vrt s svežo solato, peteršiljem, korenjem, bučkami, paradižnikom, papriko in jagodami na dosegu vaše roke. Spomnite se tiste odlične zelenjave polnega domačega okusa. Zakaj si je ne bi letos privoščili še več?

Z rastlinjakom ali toplo gredo iz polikarbonatnih plošč Lexan boste ujeli več sonca in toplote ter bolje zaščitili rastline pred zunanjimi vplivi, kot so neurja s točo in močnim vetrom.

Če ste do zdaj za rastlinjake in tople grede uporabljali folijo, boste hitro prepoznali prednosti polikarbonatnih plošč. Navadno uporabimo prozorne večslojne polikarbonatne plošče debeline 4 ali 4,5 mm. Pri večjih rastlinjakih tudi debelejše, in sicer 6, 8 ali 10 mm.

Plošče  debeline 4,5 mm in več imajo standardno obojestransko UV zaščito, kar pomeni, da na soncu ne porumenijo in ne postanejo krhke. Tako je zagotovljena njihova dolgoletna uporaba.

 

Prednosti polikarbonatnih plošč:

  • 10-letna garancija proizvajalca.
  • Visoka svetlobna prepustnost, ne porumenijo.
  • Nizka teža in dobra odpornost na udarce.
  • Zaščita pred neurji in točo.
  • UV-zaščita.

Rastlinjaki in tople grede izdelani iz visokokvalitetnih polikarbonatnih plošč so odlični za zgodnjo pridelavo  sveže, domače zelenjave.

Za vse domače mojstre, ki se boste sami lotili izdelave tople grede in rastlinjaka nudimo razrez plošč na željeno dimenzijo. Ponudimo vam lahko tudi protiprašne trakove, alu U profile ter alu kotnike.