Skip to content

Predelne stene, ograje, vetrolovi

Rešitev

Predelne stene, ograje in vetrolovi

Kot polnila predelnih sten v pisarnah, stanovanjih, proizvodnji, skladiščih ali ograj na balkonih in stopniščih ter drugih vertikalnih zasteklitev kot so hlevska okna, okna v garažah in drugih pomožnih objektih, lahko uporabite večslojne polikarbonatne plošče Lexan, polikarbonatno ali akrilno steklo in polikarbonatne sisteme.

Večslojne polikarbonatne plošče

 Zaradi svojih lastnosti kot so razmeroma dobra toplotna izolativnost, nizka teža, svetlobna prepustnost in cenovna dostopnost je primeren material kot nadomestek stekla za raznovrstne vertikalne zasteklitve, polnila oken, ograje, vetrolove. Izbirate lahko med debelinami od 4 do 32 mm ter med prozorno, mlečno/opal, tonirano rjavo in sivo barvo. Plošče vpnete v poljubne profile ali jih preprosto privijačite na podkonstrukcijo. Priporočamo, da odprte celice v ploščah zaprete s protiprašnim trakom in zaključnim profilom.

Polikarbonatno steklo

Polikarbonatno steklo je nadomestek lepljenega kaljenega stekla. Zato se ga pretežno uporablja za varnostne zasteklitve, kjer je bojazen za razbitje velika. Material je praktično nerazbojen. Pri obdelavi, rezanju in vrtanju se ne drobi ali poka. Po naročilu plošče narežemo na željene dimenzije in spoliramo robove, da so lepo zaobljeni in gladki.

Polikarbonatni sistemi

Primerni so predvsem za  zasteklitve skladiščnih hal, športnih in drugih večjih objektov. Zaradi posebnega sistema utor – pero ne potrebujejo vertikalnih spojnih profilov. Sistemi vsebujejo tudi vse potrebne profile za montažo.

Akrilno / pleksi steklo

To  dopušča več oblikovnih možnosti. Ker je za polovico lažje od stekla, je lahko konstrukcija in profili za vpenjanje tanjši. Izbirate lahko med različnimi barvami in površinskimi strukturami. Videzu stekla se najbolj približa peskana struktura. V primerjavi s polikarbonatnim steklom je nekoliko bolj krhko, vendar površinsko odpornejše na praske. Če ga režemo z laserjem dosežemo zaobljen, svetleč rob. Po načrtu lahko plošče odrežemo na mero in tudi izvrtamo luknje.