Pločevinasti paneli kot kritina industrijskih objektov

Pločevinasti paneli za strešne kritine se večinoma uporabljajo za prekrivanje poslovnih ter industrijskih objektov in zgradb družbenega pomena, kot so športne dvorane, šole in bolnišnice. Redkeje se z njimi prekriva zasebne enostanovanjske objekte, kjer še vedno prevladujejo strešniki.

Eden glavnih razlogov, zakaj se za prekrivanje večjih zgradb uporabljajo pločevinasti paneli, je hitrejša in enostavnejša montaža, kar nenazadnje pomeni tudi finančne prihranke. Takšna kritina je tudi izjemno obstojna in lahka.

Ena najbolj trendovskih rešitev za kritino industrijskih objektov je trapezna pločevina, ki s svojo obliko pridobi na nosilnosti in trdnosti.

Izolacijski pločevinasti paneli

Pri izolacijskih pločevinastih panelih, ki dosegajo visoko stopnjo toplotne izolacije, lahko izbiramo med vrsto različnih možnosti glede oblike, barve, debeline in tipa izolacije. Pločevinasti izolacijski paneli debeline 150 mm lahko dosežejo U vrednost do 0,15 W/m2K. Poleg tega jih odlikujejo še dolga življenjska doba, ognjevarnost in nizka teža.

Penta
Nadstrešnica izolacijski trapezni paneli

Kombinacija pločevinaste in polikarbonatne kritine

Naravna svetloba ima dokazano ugodnejši vpliv na človekovo počutje kot umetna. Poleg tega z načrtnim dovajanjem naravne svetlobe v objekt znižamo porabo električne energije in s tem stroške. 

Pri poslovnih in industrijskih objektih se pogosto srečamo z izzivom, kako vanje pripeljati naravno svetlobo. Idealna rešitev so svetlobni pasovi iz valovite in trapezne polikarbonatne kritine, ki se po obliki ujemajo s pločevinasto kritino.

Polikarbonatne plošče imajo visoko svetlobno prepustnost. Če so večslojne, so tudi toplotno izolativne. Dodatna prednost polikarbonata je tudi njegova izjemna odpornost na vremenske vplive, kot so sonce, dež, sneg in toča.

Ko gre za uporabo na zasebnih objektih, se kombinacija pločevinaste in polikarbonatne kritine najpogosteje uporablja za avtomobilske nadstreške, strehe na hlevih in drugih gospodarskih poslopjih in podobno.

Svetlobne kupole skupaj s pločevinastimi paneli

Če želimo v poskrbeti za naravno svetlobo v objektih z bolj položnimi ali ravnimi pločevinastimi strehami, izberemo svetlobne kupole ali svetlobne trakove.

Kupole so lahko izdelane iz akrila, polikarbonata ali pravega stekla. Zaradi ročnega, električnega ali pnevmatskega odpiranja so odlične ne samo zaradi dovoda zenitalne svetlobe, temveč tudi za naravno prezračevanje in za aktivno požarno zaščito.

Imate vprašanje ali povpraševanje? Kliknite spodnji gumb in nam pišite.