Skip to content

Montažni material

Montažni material

Prodajni program dopolnjuje ves montažni material, ki bo poskrbel, da bo ob pravilni montaži vaš nadstrešek dolgo obstojen.

V primeru, da se želimo izogniti motečim zvočnim efektom, ki se lahko pojavijo zaradi temperaturnega raztezanja in krčenja plošč, priporočamo uporabo filca. Samolepilni trakovi široki 4 cm zmanjšujejo trenje med konstrukcijo in kritino. Namestimo jih na vse letve, kjer je predvideno vijačenje direktno skozi ploščo. Na voljo so v 20 m kolutih.

Za ravne polikarbonatne plošče priporočamo brezkislinski silikon OTTOSEAL S72 ter zaključek, ki ga pri ALU veznih in zgornjih profilih na koncu zakovičimo. Poleg vizuelnega namena, je njihova naloga, da preprečujejo izpadanje odkapnih profilov ter lezenje gumi tesnil iz profila.

Pri montaži valovitke CS veliki val 177/51 je potrebna uporaba distančnikov. Namestimo jo pod val, kjer se ploščo vijači v konstrukcijo. Pri nizko valjni valovitki Diamond distančniki niso potrebni.

SPC podložke premera 50 mm se lahko uporabijo namesto običajnih podložk s tesnili. Dobavljive so v sivi, beli ali rjavi barvi, za debeline plošč 10 mm ali 16 mm. Njihova prednost je, da vijaka ne morete priviti preveč ali premalo, saj imajo distančnik v debelini plošč. Zanje potrebujete specialni sveder z vodilom in krožno žagico. Pravilna velikost izvrtin v ploščo pri tej opciji je 16mm.

Ker si prizadevamo k daljši življenjski dobi našega nadstreška, lahko strankam ponudimo tudi svedre izbranih premerov ali pa komplete, ki poleg svedra vsebujejo tudi ustrezne nastavke in kovice.