Skip to content

Alu kompozitne plošče za fasade

Negorljive kompozitne plošče za fasade, predelne stene ter stropne in stenske obloge

Dekorativne aluminijaste kompozitne plošče (kot na primer Alucobond, Alubond, Stacbond) namenjene prezračevanim fasadam zagotavljajo atraktivno, sodobno ter kreativno oblikovanje stavbnih pročelij. Omogočajo preprosto obdelavo, so odporne na udarce, zunanje vplive in so zvočno izolativne.

Uporaba izredno togih, čvrstih in stabilnih plošč zagotavlja visoko kakovost ter trajnost gradnje. Prezračevane fasade poskrbijo za dobro zvočno izolativnost ter zmanjšajo porabo energije, saj pozimi preprečujejo toplotno izgubo, poleti pa pregrevanje poslopja in tako poskrbijo za dobre klimatske pogoje.

Standardno uporabljena debelina znaša 4 mm, kjer 3 mm predstavlja negorljiva mineralna sredica, in dva zunanja aluminijasta lista debeline 0,5 mm. Plošče so zaščitene z odstranljivo folijo.

Sestava

ALU kompozitne sestava

1. zaščitna folija

2. lak

3. barva na osnovi PVDF

4. aluminij

5. nevnetljivo jedro             

6. lepilo

7. aluminij

8. zaščitni premaz

9. zaščitna folija

 

Negorljiva mineralna sredica (skladno z EN 13501-1, razred A2, s1, d0). 

Težko gorljivo jedro z mineralnimi primesmi (skladno z EN 13501-1, razred B, s1, d0).

Lastnosti

Uporaba

Alu kompozitne plošče so izjemno primerne za uporabo v javnih poslopjih kot so trgovski centri, šole, bolnišnice, pošte, hoteli in administrativnih ter stanovanjskih stavbah. Izredno gladka in ravna površina ter izvrstna odpornost na zunanje vplive bosta poskrbeli za dolgo obstojen in dovršen videz, nizka teža pa bo poskrbela za enostavno rokovanje ter olajšala vgradnjo in montažo.

Konstrukcija za prezračevane fasade

Sistem Hilti Eurofox je namenjen podkonstrukciji prezračevanih pročelij, na katero lahko pritrjujemo različne fasadne obloge in ustrežemo tudi najzahtevnejšim željam oblikovalcev. Podkonstrukcija je lahka in čvrsta, odporna na korozijo in podpira velike vetrne obremenitve.

Elementi fasadne podkonstrukcije so nosilci (oz. konzole) ter prečni in vzdolžni profili. Namestimo jih tako, da je njihova nosilnost optimalno porazdeljena, vsi detajli pritrditve pa omogočajo širjenje in krčenje podkonstrukcije in fasadne obloge, ki je vzrok velikih temperaturnih sprememb. Dobro pritrjene zunanje fasadne plošče bodo na takšni konstrukciji kos tudi najmočnejšim sunkom vetra.