Polikarbonatna valovitka Diamond

Valovite plošče so priljubljene že dolgo časa. Poznamo več različnih valovitih plošč kot so azbestne valovite plošče, eternit valovitka ipd. Uporabite pa lahko polikarbonatno valovitko Diamond. Kot nam že samo ime pove gre za valovito ploščo narejeno iz polikarbonata, ki se uporablja kot kritina za nadstrešek ali pa dekorativna fasada (mobilne hišice ipd.).

Tehnične lastnosti

Valovite plošče Diamond so debeline 2,8mm vendar imajo zaradi svoje strukture in materiala izjemno odpornost proti udarcem in toči. Proti toči proizvajalec nudi 10 letno garancijo.

Na spodnji strani ima plošča prizmatično reliefno površino, ki čudovito razprši svetlobo in hkrati preprečuje nabiranje kondenza. Plošče imajo dvostransko UV zaščito, ki zavira rumenenje materiala. Glede na barvo prepuščajo precejšen del svetlobe (prozorna -78%, tonirano rjava – 46% in tonirano siva – 68%). 

Material je težko gorljiv in primeren kot gradbeni element. Prav tako je temperaturno odporen v razponu od -20 do 100 stopinj Celzija.

Montaža

Diamond plošče so zaradi svoje majhne teže priljubljen material za nadstrešnice, saj je montaža preprosta. Reže in vrta se jih brez bojazni, da bi se odkrušile ali počile.

Konstrukcija za montažo Diamond plošč mora biti prečna glede na padec. Priporočljiv razmak med nosilci naj bo med 50 in 60 centimetri. Pri montiranju prekrivamo en valj in vijačimo na vrhu vala. Potrebujemo le plošče, vijake in podložke. 

Dimenzije in barve

Izbirate lahko med tremi barvami valovitih plošč Diamond (tonirano sivo, tonirano rjavo in prozorno), kot vam najbolj ustreza na tip in barvo vaše konstrukcije ali fasado. 

Širina plošč je 1045 mm, vendar pri izračunavanju uporabne širine upoštevajte pokrivno širino, ki je 988 mm (zaradi prekrivanje vala). 

Na zalogi so dolžine do 9 metrov. Plošče vam razrežemo. Kupite lahko tudi manj kose. Našim svetovalcem posredujte dimenzije vaše nadstrešnice ali željene mere, mi pa vam bomo pripravili ponudbo in plošče odrezali na točno mero.