Polne polikarbonatne plošče Lexan Exell D odlikuje visoka odpornost na udarce, naravna prosojnost, odlične estetske lastnosti in lahkota oblikovanja.

Zaradi zgoraj opisanih odličnih lastnosti in izjemne kvalitete so se pri Petrolu odločili, da zaupajo pri nadkrivanju nadstrešnic bencinskih črpalk le Lexan EXELL D ploščam. Plošče odgovarjajo njihovim zahtevam po visoki svetlobni prepustnosti, ki zagotavlja prijetno delavno okolje, dobri obojestranski UV zaščiti, ki preprečuje staranje, rumenenje in posledično degradacijo plošč ter kvaliteti, ki jo jamči proizvajalec Sabic IP. Plošče ustrezajo tudi gradbenim zahtevam po ognjevarnosti, saj dosegajo razred B-s2-d0 po evropskem standardu EN 13501-1.

Lexan polikarbonatno steklo EXELLD

S ploščami Lexan Exell D so prekrite nadstrešnice bencinskih črpalk tako v Sloveniji (na primer: Starine A in B, Pivka, Žiri, Lormanje, Gorenja vas, Slovenska Bistrica), kot tudi v tujini (Kikinda in Valjevo v Srbiji ter Podgorica v Črni Gori).
Na bencinski črpalki Petrol Vipava Sever smo z Exell D-08-clear ploščami prekrili nekaj manj kot 200m2 povezovalne strehe med črpalkami in Petrolovo HIP HOP prodajalno. Zaščita pred dežjem za kupce hkrati ne pomeni tudi izgube naravne svetlobe za katero vemo, da poleg dobrega počutja spodbuja tudi delovno storilnost zaposlenih.

Polikarbonatno steklo LEXAN, EXELL D